با اولین سری از آموزش های مدیریت جوملا در خدمت تون هستم. این سری آموزش ها برای کسانی که به تازگی صاحب یک سایت جوملایی شده اند و هیچ آشنایی با این سیستم مدیریت محتوا ندارند، تهیه شده است. در اولین قسمت این آموزش با پیکربندی ابتدایی جوملا و نحوه ایجاد دسته بندی یا مجموعه ها آشنا می شوید.
قدیم ترها یعنی مثلاً ۱۵ سال پیش اگر کسی می خواست یک وب سایت داشته باشد دو راه پیش رو داشت یا باید خودش کد نویسی بلد می بود یا یک طراح سایت استخدام می کرد تازه بعدش هم که می خواست مطالب را داخل وب سایت قرار دهد دوباره باید مطالب و صفحات سایت را به صورت کد در سایت قرار می داد. ولی امروز با آمدن سیستم های مدیریت محتوا ، طراحی سایت راحت تر شده و دیگر برای قرار دادن مطالب در سایت نیاز به کدنویسی نمی باشد بلکه ویرایشگر های متنی داخل سیستم های مدیریت محتوا تعبیه شده که بسیار شبیه به برنامه WORD هستند و به راحتی می شود مطالب سایت را به روز رسانی کرد.
یکی از این سیستم های مدیریت محتوا که خیلی هم معروف و کار درست است ، جوملا می باشد این سیستم مدیریت محتوا با امکانات خوبی که دارد چند سال پیاپی به عنوان بهترین سیستم مدیریت محتوای متن باز دنیا انتخاب شده است. کار با جوملا بسیار راحت است. اول دسته بندی مطالب تان را تعیین می کنید ، سپس مطالبتان را نوشته و در دسته بندی های متناظر شان قرار می دهید و در آخر با استفاده از منوها تعیین می کنید که کدام مطالب در کدام صفحه ها نمایش داده شوند.
همانطور که اشاره شد قبل از اینکه مطلبی بنویسید اول باید دسته بندی مطالب سایت تان را مشخص کنید. برای این کار در منوی اصلی وارد مطالب > مجموعه ها شوید. در صفحه ای که می آید لیست دسته بندی های مطالب سایت تان را می بینید. اگر سایتتان از قبل طراحی شده است دسته بندی مطالب تان را خواهید دید ولی اگر سایتتان به تازگی طراحی شده باشد تنها یک دسته بندی به نام Uncategoriese خواهید دید. اگر نیاز به ساخت دسته بندی جدید دارید می توانید روی دکمه سبز رنگ جدید کلیک کنید و دسته بندی مورد نظرتان را ایجاد کنید در قسمت عنوان نام دسته بندی تان را قید کنید. در قسمت نام مستعار هم همینطور. به یک مورد دقت کنید که شما می توانید دو یا چند دسته بندی با عنوان مشابه داشته باشید ولی این دسته بندی ها نمی توانند نام مستعار مشابه داشته باشند چون از نام مستعار برای آدرس دهی مطالب در جوملا استفاده می شود بنابراین نمی توان دو مجموعه با نام مستعار یکسان و در اصل لینک یکسان داشته باشید. یک دسته بندی می تواند زیر مجموعه دسته بندی دیگری نیز باشد اگر دسته بندی شما قرار است زیر مجموعه دسته بندی دیگری باشد در فیلد والد نام دسته بندی والد را انتخاب بکنید در غیر این صورت فیلد والد را روی گزینه بدون منشا قرار بدهید. به عنوان مثال من ابتدا یک دسته بندی به نام آموزش ایجاد می کنم که والد آن بدون منشا است و زیر مجموعه دسته بندی دیگری نیست. حالا دو دسته بندی دیگر بصورت زیر مجموعه دسته بندی آموزش ایجاد می کنم. یک دسته بندی به نام آموزش مدیریت جوملا و دیگری به نام آموزش طراحی قالب جوملا که هر دو مجموعه ، زیر مجموعه دسته بندی آموزش می باشند. حالا اگر وارد منوی مجموعه ها شویم فهرست مجموعه هایمان به شکل زیر در آمده است. مجموعه های آموزش مدیریت جوملا و آموزش طراحی قالب جوملا زیر مجموعه دسته بندی آموزش شده اند.
در ویدئوی زیر میتوانید این آموزش را با جزئیات بیشتر ببینید: